Het vervangen van halogeenwerklampen.
De halogeenwerklampen op uw tractor zijn eenvoudig te vervangen voor LED werklampen. Wij kunnen alle LED werklampen leveren met een Deutsch DT stekkerverbinding (inclusief montage) om uw huidige werklampen 1-op-1 te vervangen voor onze kwalitatief betere LED werklampen. Rondom uw tractor zitten veelal halogeenwerklampen van 55 watt gemonteerd. Wist je dat onze 15W LED werklamp al een hogere lichtopbrengst heeft?


 
De led werklamp heeft vele voordelen
1. LED werklampen hebben een enorm hoge lichtopbrengst per watt;
2. LED werklampen kunnen tegen een stootje, anders dan bij halogeenlampen hoeven deze bij een flinke klap niet vervangen te worden;
3. Halogeenwerklampen hebben veelal een kunststof behuizing, deze is vele malen zwakker vergeleken met de stevige aluminium behuizing van onze LED werklampen;
4. LED werklampen hebben een veel egaler lichtbeeld, omdat een led chip aan een kant licht uitstraalt gaat er geen licht verloren in de reflector van bijvoorbeeld een halogeenwerklamp;
5. Door het geringe stroomverbruik kan de lichtopbrengst rondom uw tractor worden verviervoudigd zonder dat er aanpassingen moeten worden gedaan in de kabelboom.
Welke LED werklampen kies ik?
Oké, en nu? Hoe ga ik te werk om mijn halogeenlampen te vervangen voor jullie LED werklampen?
1. Allereerst bekijk je welke halogeenwerklampen op uw tractor zitten gemonteerd, hoe is de bevestiging en op welke manier zitten deze aangesloten?
2. Op onze website bekijkt u welke model geschikt is voor uw toepassing, wilt u een vierkante, ronde of ovale led werklamp monteren?
3. Nadat u een keuze hebt gemaakt kijkt u bij de specificaties naar de lichtbundel. Het zal je opvallen dat er hierin veel keuze is. 30°, 60°, 90°, etc.
Wij raden de volgende verdeling aan:

Bovenaan, voorop de cabine: Plaatst twee krachtige werklampen met een smalle lichtbundel (bijv. 30° of kleiner). Op deze manier heeft u goed zicht over een grote afstand.
Bijvoorbeeld deze ovale 36 watt verstraler.

Bovenaan, achterop op de cabine: Plaats twee breedstralers aan weerskanten van de cabine (60° of meer). Mocht je met een aangekoppelde machine werken dan zijn de overbrengende delen etc. goed verlicht.
Bijvoorbeeld deze ovale 27 watt breedstraler.

Voor- en zijkanten: Hier plaats je breedstralers (60° of meer), zorg ervoor dat de omgeving rondom de tractor goed verlicht is.
Bijvoorbeeld deze compacte 20 watt led werklamp.

Belangrijk: Rijdt je met een aangekoppelde machine? Zorg ervoor dat de verlichting goed werkt. Heb je te weinig zicht vanuit de cabine, zorg er dan voor dat ook hier rondom een aantal breedstralers worden geplaatst.
Ons advies:
Zitten de werklampen bevestigd op onbeschutte plaatsen, kies dan voor werkverlichting met een beschermingsklasse IP67 of IP68. Zitten de werklampen beschut, bijvoorbeeld aan de achterzijde van de aangekoppelde machine, dan volstaat een beschermingsklasse van IP65.

TIP: Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Vertel welke verlichting momenteel op uw voertuig zit en wij geven u goed advies bij het aanschaffen van led werkverlichting.

Standaard led werklampen

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Professionele led werklampen

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Wesem Halogeen werklampen

Bekijk productenkeyboard_arrow_right
Ook voor alle overige verlichting op uw trekker bent u bij werkenbijlicht aan het juiste adres. Scroll naar beneden om naar de desbetreffende categorien te gaan.