Aanhanger stekker aansluiten

Aansluitschema verlichting aanhanger

Hoe sluit u verlichting aan op uw aanhanger? Dit kan zowel met een 7 polige stekker als een 13 polige stekker. Het gerucht gaat rond dat dat er een zogenaamd ‘oud’ en ‘nieuw’ systeem is. Eigenlijk is dit een verkeerd gerucht. In principe zijn aanhangers tot 750KG uitgerust met 7-polige stekker. De reden hiervoor is dat aanhangwagens tot 750KG volgens de wet geen achteruitrijlicht of mistachterlicht nodig hebben, daarom zijn 7 polen voldoende. Aanhangwagens met een ledig gewicht van meer dan 750KG zijn altijd uitgerust met een 13-polige stekker, omdat voor deze functies meer aders benodigd zijn.

Het gerucht van het nieuwe 13-polige systeem is gebaseerd op het feit dat de auto-industrie al enkele jaren alleen een 13-polig stekkersysteem in nieuwe auto's installeert. Daarom ontstaat de indruk dat het "oude" 7-polige systeem is vervangen.

Met behulp van een verloop/adapter kunt u op elk gewenst moment van 13-naar-7 of van 7 naar 13 wisselen. Dus een aanhanger met een 7-polige stekker kan prima functioneren op een auto met 13-polige stekker en vice versa.
Kies voor DHL of DPD
Gratis verzending v.a. ā‚¬150,-
Grote Eigen Voorraad
Snelle levering!
Veilig betalen
Ook achteraf via Klarna
+35.000 tevreden klanten
Beoordelen ons met een 9.4