LED Markeringlampen

 


 


Markeringslampen voor de aanhanger

Markeringslampen zijn cruciaal om meer zichtbaarheid te creëren op een voertuig. Markeringslampen zijn bedoeld om de afmetingen of contouren van een voertuig aan te geven. Het zijn die lichtpuntjes die je ’s avonds ziet op een aanhanger. Door markeringslampen te plaatsen ben je overdag en ‘s nachts zichtbaar voor medeweggebruikers. Het verhoogt de veiligheid voor jezelf als chauffeur, maar ook voor anderen. Erg belangrijke verlichting op lange en grote voertuigen.

Soorten markeringslampen voor de aanhanger

Door de wegenverkeerswet worden er drie verschillende markeringslampen aangewezen. Het verschil in deze lampen zit in de plek van montage en de kleur:

Waarop letten bij een markeringslamp voor een aanhanger?

Er zijn geen markeringslampen die speciaal geschikt zijn voor een specifiek voertuig. Er is dus geen speciale markeringslamp voor een aanhanger. Wel dient er gelet te worden op het voltage van de markeringslamp. Alle verlichting op een aanhanger dient gebruik te maken van 12 volt of een multivolt lamp van 10-30 volt. Een markeringslamp van 24 volt is niet geschikt voor een aanhanger.
Daarnaast dient u te letten op de kleur van de markeringsverlichting. De kleuren die hierboven benoemd zijn, zijn namelijk verplicht. U mag dus niet een blauwe of groene markeringslamp gebruiken. Ook mag u een witte voormarkeringslamp niet aan de zijkant van het voertuig plaatsen.

Verschillen tussen markeringslampen

Op het eerste oog zit er weinig verschil tussen de verschillende markeringslampen. Er zijn vooral veel verschillende soorten modellen bij ons verkrijgbaar. Het is handig om te letten op de afmetingen van de huidige markeringslampen, zodat de vervangende lamp past. Ook zijn er nog een aantal overige opties, zoals een reflector, een bevestigingsbeugel of een connector die erbij geleverd worden.

Markeringslampen voor aanhangers, levering vanuit voorraad

Markeringslampen van 12 volt hebben wij voldoende op voorraad. Deze producten worden direct vanuit ons magazijn in Hengelo verstuurd. Wanneer u voor 17:00 besteld, krijgt u dezelfde dag een track and trace code van PostNL. Hiermee kunt u het pakket volgen en de volgende werkdag uw markeringslampen ontvangen.


Laatst bekeken producten

Kies voor DHL of DPD
Gratis verzending v.a. ā‚¬150,-
Grote Eigen Voorraad
Snelle levering!
Veilig betalen
Ook achteraf via Klarna
+35.000 tevreden klanten
Beoordelen ons met een 9.4